Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoekers krijgen prijs voor 'grappig' onderzoek

Onderzoekers van de universiteit in Eindhoven hebben een Ig Nobel-prijs gewonnen. Dat is een prijs voor grappig onderzoek. De bedenkers willen zo laten zien dat wetenschap niet alleen serieus en saai hoeft te zijn.

De Nederlandse winnaars kregen de prijs voor hun 'bots-onderzoek'. Ze ontdekten daarmee hoe mensen ervoor zorgen dat ze op straat niet tegen elkaar aan botsen. Ze ontdekten dat mensen de hele tijd bezig zijn niet tegen elkaar aan te komen. En dat doen ze met succes.

Van de 18.000 mensen in het onderzoek, liepen slechts 80 mensen tegen elkaar aan.

onderzoekers

Andere prijzen waren er voor een onderzoek naar hoe neushoorns het beste vervoerd kunnen worden. En een Zweedse onderzoeker won een prijs voor onderzoek naar hoe katten met elkaar communiceren.

Lijkt het jou leuk om wetenschapper te zijn? En wat zou je dan willen onderzoeken? Laat het hieronder weten:

1888
Wat zou jij willen onderzoeken?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

De prijzen worden ieder jaar uitgereikt. Twee jaar geleden waren er ook Nederlandse winnaars. Ze ontdekten dat er op geldbriefjes uit het ene land meer bacteriën zitten dan op geld uit een ander land.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook