Podcast: Wat moet je doen als er een dier ontsnapt?

De Jeugdjournaal-podcast is weer terug! In deze aflevering beantwoorden Bart en Malou jullie vragen over ontsnappingen in dierentuinen. Pas nog ontsnapten er twee wolven uit Dierenpark Amersfoort, en vorig jaar glipten twee chimpansees daar uit hun hok. En ook in andere dierentuinen gebeurt het wel eens.

Zijn dierentuinen wel veilig?

Waarom doen dieren dat? Zijn de verblijven wel veilig? En wat moet je doen als er een dier losloopt in de dierentuin? Willem Verdonck is hoofdverzorger van Dierenpark Amersfoort en weet dus alles van dierenverblijven. Hij beantwoordt al die vragen in deze podcast.

Heel heftig als ineens een wild dier zo dichtbij komt, terwijl dat niet zo hoort.

Eve

Hier kun je de podcast luisteren op jouw favoriete manier:

Apple podcast app

Google podcasts

Spotify

website van Zapp

Volgende week zaterdag staat er weer een nieuwe podcast klaar. Weet jij een leuk onderwerp voor een volgende aflevering? Of wil je wat kwijt over de podcast? Stuur dan een spraakberichtje naar Bart en Malou. Dit is hun nummer: 06-26586701

NOS

Over de podcast

In de podcast duiken Bart Tuinman en Malou van der Starre elke week in een onderwerp uit het nieuws en zoeken ze een antwoord op jullie vragen. En iedere week is er goed nieuws van een luisteraar.