Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amerika herdenkt terroristische aanslagen 9/11

Vandaag is het 20 jaar geleden dat terroristen grote aanslagen pleegden in de Verenigde Staten. Ze namen vliegtuigen over waarmee ze in grote en belangrijke gebouwen vlogen. De bijna 3000 slachtoffers werden vandaag herdacht.

In een videoboodschap sprak president Joe Biden over de vreselijke gebeurtenis. Hij had het over eenheid in zijn land. Al betekent dat volgens Biden niet dat iedereen hetzelfde moet zijn.

We moeten respect en vertrouwen hebben in elkaar en in dit land.

president Joe Biden

Ook waren er verschillende ceremonies om de gebeurtenissen te herdenken. Op de plek van de Twin Towers, de twee wolkenkrabbers in New York waar de vliegtuigen invlogen, was een grote herdenking.

Nooit vergeten

Tijdens de herdenking waren er toespraken van familieleden van slachtoffers. Veel van hen hadden foto's meegenomen. Ook werden de namen van de slachtoffers voorgelezen. Want het is dan wel lang geleden, veel Amerikanen vinden het belangrijk dat gebeurtenis nooit wordt vergeten.

Bekijk ook