Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sportclubs verdienen extra geld dankzij plastic flesjes

Gooi kleine plastic flesjes niet weg, maar geef ze aan ons. Dit willen zo'n 2000 sportclubs uit heel Nederland. Ze doen mee aan een actie om met statiegeld wat extra's te verdienen voor de club.

Huh, statiegeld op kleine flesjes?

Sinds 1 juli zit er statiegeld op kleine flesjes, 15 cent om precies te zijn. Je betaalt dus iets meer als je het flesje koopt, maar dat geld krijg je terug als je het flesje weer inlevert. De hoop is dat zo minder plastic flesjes op straat terechtkomen.

Alle sportclubs die meedoen krijgen een speciale bak om de flesjes in te verzamelen. Iedereen kan daar zijn of haar plastic flesje ingooien. Als de bak vol is, worden de flesjes meegenomen. Het statiegeld dat je daarvoor krijgt, gaat naar de sportclub.

Nieuwe sportspullen

Ook bij voetbalclub Graaf Willem II uit Wassenaar zijn ze van plan veel flesjes in te zamelen. Van het geld willen ze nieuwe sportspullen kopen.

We groeien als vereniging, dus we hebben meer materialen nodig . Geld van de flesjes zou daar wel bij helpen.

Remi Smeets, voorzitter Graaf Willem II

Verslaggever Annabelle wilde wel eens zien hoe dat allemaal werkt en gaat langs bij voetbalclub. Je ziet het in de video bovenaan.

Stelling

Er zijn natuurlijk meer manieren om je sportclub te helpen. Bijvoorbeeld door een sponsorloop te organiseren, iets te verkopen of zelf training te geven. Maar is dat eigenlijk belangrijk? Reageer op de stelling en laat het ons weten.

285
Het is belangrijk iets extra's te doen voor je sportclub.
Eens.72.7%
Oneens.27.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken