Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Record: Rolstoeltennisster Diede de Groot wint US Open

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft tennisgeschiedenis geschreven. Ze won de US Open, een belangrijk tennistoernooi in New York. Dat betekent dat ze dit jaar alle belangrijke tennistoernooien heeft gewonnen.

In de finale speelde ze tegen een speelster uit Japan, Yui Kamiji. De Groot was duidelijk de betere en won met 6-3 en 6-2.

Golden Slam

De Groot kan nu zeggen dat ze een 'Golden Slam' heeft bereikt. Dat betekent dat je in ÊÊn jaar de vier belangrijkste tennistoernooien wint en ook nog eens goud haalt op de Paralympische Spelen. Ze is de eerste rolstoeltennisster ooit die dat lukt.

US Open Tennis
@usopen
Australian Open: 🏆 Roland Garros: 🏆 Wimbledon: 🏆 Paralympics: đŸĨ‡ US Open: 🏆
1 jaar geleden

Er werd nog meer getennist in New York. De finale van de mannen stond op het programma. Daarin kon ook Novak Djokovic geschiedenis schrijven. Bij winst mocht hij zich de beste mannelijke tennisser allertijden noemen.

Maar het ging mis. Zijn Russische tegenstander Daniil Medvedev speelde zijn beste tennis. Medvedev won met 6-4, 6-4 en 6-4.