Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Larissa woont met 10 mensen in huis, en kan niet weg door corona

In Australië ging het lange tijd goed met corona: er raakten maar heel weinig mensen besmet met het virus. Dat kwam onder andere door de strenge regels die ze er hebben. Maar de laatste weken komen er tóch weer meer besmettingen bij.

Iedereen in het land merkt er wel wat van, maar vooral de Aboriginals hebben ermee te maken. Dat zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. De regering heeft lang niet naar deze mensen omgekeken, en ze zijn lang slecht behandeld door de overheid. Ze worden gediscrimineerd en zijn veel armer dan de rest van de bevolking.

De Aboriginals hebben geen vertrouwen in de regering, en daarom ook niet in het vaccin. Daarom moeten Larissa en haar hele familie zoveel mogelijk binnen blijven.

We zijn met z'n tienen in dit huis. Maar we hebben maar 3 slaapkamers. As er één iemand ziek wordt, dan wordt iedereen ziek.

moeder van Larissa

Voorlopig gaat Larissa ook niet naar school, en mogen er geen vrienden op bezoek komen. Toch probeert ze iedere dag met hen te videobellen. En Larissa hoopt dat ze elkaar snel weer in het echt kunnen zien.

Bekijk ook