Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen in Nigeria gaan op schaakles om naar school te kunnen

Schaken kun je doen omdat je het leuk vindt, of omdat je graag wil winnen. Kinderen in Nigeria hebben nog een reden om te schaken. Als ze er goed in zijn, kunnen ze naar school.

In sommige landen kun je een beurs krijgen om naar school te gaan. Dan wordt je schoolgeld betaald en soms ook de huur van je huis. Om zo'n beurs te krijgen moet je meestal heel goed zijn in iets. Bijvoorbeeld in een sport zoals voetbal, of een vak zoals wiskunde.

In Nigeria kun je als je goed bent in schaken een beurs krijgen.

In Nigeria zijn veel mensen arm. Ouders hebben geen geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Vaak moeten kinderen werken om geld te verdienen voor het gezin.

De ouders van Olta hebben ook geen geld voor school. Daarom gaat ze naar schaakles. Inmiddels is ze zo goed, dat ze een beurs heeft gekregen.

Ik wil later dokter worden. Dan wil ik mensen in mijn buurt helpen, want hier hebben veel mensen geen geld voor een dokter.

Olta