Nieuwswekker: Minister stopt + Oranjevrouwen spelen

Goedemorgen! Hier lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er deze vrijdag nog gaat gebeuren.

Het weer

Het wordt een vrij bewolkte dag. Op sommige plekken kan het even regenen. Soms schijnt de zon en het wordt zo'n 20 graden.

NOS

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Sigrid Kaag, de minister die over zaken in het buitenland gaat, stopt als minister. Dat heeft ze besloten nadat een groot deel van de Tweede Kamer vond dat ze haar werk niet goed deed. Kaag ging over het naar Nederland halen van mensen uit Afghanistan. Maar volgens veel mensen in de Tweede Kamer is daarbij te veel fout gegaan.

-Drie Nederlandse voetbalclubs speelden gisteravond Europese wedstrijden. Alleen Vitesse wist te winnen. Zij versloegen NS Mura uit Slovenië met 2-0. AZ en PSV wisten niet te winnen. PSV speelde 2-2 tegen het Spaanse Real Sociedad. Dat was ook de uitslag bij AZ tegen het Deense Randers FC.

- Nederland staat bekend als het langste volk ter wereld. Maar het CBS, een bureau dat over statistieken gaat, heeft berekend dat Nederlanders gemiddeld steeds kleiner worden. Mensen die in 2001 werden geboren, zijn gemiddeld een dikke centimeter korter dan mensen die ruim 20 jaar eerder, in 1980 geboren werden.

Ook de stelling van vandaag gaat over hoe lang je bent. Want maakt dat eigenlijk uit? Laat het ons weten!

944
Het maakt niet uit hoe lang je bent.
Eens.84.9%
Oneens.15.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Demissionair minister-president Mark Rutte gaat op bezoek bij collega Boris Johnson, de premier van het Verenigd Koninkrijk. Samen zullen ze praten over verschillende onderwerpen, zoals handel, de situatie in Afghanistan en het klimaat.

- De Oranjevrouwen spelen voor het eerst in jaren een wedstrijd zonder coach Sarina Wiegman. Zij is sinds deze maand bondscoach van Engeland. Haar opvolger, de EngelsmanMark Parsons, staat voor het eerst langs de lijn bij Oranje. Nederland speelt in Groningen een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Sari van Veenendaal met bondscoach Mark Parsons
ANP

En dan nog even dit:

Een Amerikaans tijdschrift heeft een lijst opgesteld met de 100 meest invloedrijke mensen. Daarop staan wereldleiders, zoals de presidenten van Amerika en China, maar ook sporters en muzikanten. Allemaal hebben ze de wereld een beetje veranderd. Bijvoorbeeld zangeres Billie Eilish. In de video hieronder zie je wie er nog meer op de lijst staan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.