Partij van Poetin houdt meerderheid na Russische verkiezingen

Partij van Poetin houdt meerderheid na Russische verkiezingen

In Rusland zijn vrijwilligers druk bezig met het tellen van stemmen. Dit weekend waren er verkiezingen in het land. Tot nu toe lijkt het erop dat de partij van president Poetin heeft gewonnen. En dat is niet echt een verrassing.

74 procent van de stemmen is al geteld. De partij van president Poetin, 'Verenigd Rusland', heeft tot nu toe 49 procent van de stemmen en is daarmee de grootste partij. Veel Russen denken dat er daarom weinig gaat veranderen in het land.

Fraude

Volgens sommige Russen zijn de verkiezingen niet eerlijk gegaan. Ze denken dat er niet goed is gecontroleerd. Op social media gaan filmpjes rond waarin het lijkt alsof iemand meerdere stemmen in een stembus propt. Ook denken ze dat het online stemmen niet goed is gegaan.

Volgens correspondent Iris de Graaf, die voor het Jeugdjournaal werkt in Rusland, is het geen verrassing dat de partij 'Verenigd Rusland' zoveel stemmen heeft gekregen.

Veel politici van andere partijen mochten niet meedoen, sommigen zitten zelfs in de gevangenis. Verder horen we hier veel berichten over vervalste stembiljetten.
correspondent Iris de Graaf