Nieuwswekker: Meer kinderen met eigen bedrijf + Nu al kerst

Goedemorgen! In deze Nieuwswekker lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

Met zo'n 19 graden wordt het iets minder warm dan afgelopen dagen. Ook kan er in het noorden af en toe een spatje regen vallen.

Het weer van 23 september
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Politici in de Tweede Kamer hebben tot na middernacht vergaderd over de plannen die zijn gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. Gisteren maakten we deze video over dit debat. De vergadering gaat vandaag om 10.15 uur weer verder.

- Bij de wedstrijd Groningen-Vitesse hebben fans van FC Groningen zich flink misdragen. Ze gooiden allerlei spullen het veld op. De keeper van Vitesse werd zo hard geraakt dat hij even naar de verzorging moest. Vitesse won uiteindelijk met 1-0. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

-Het aantal kinderen met een eigen bedrijfje is sinds corona flink toegenomen. Het gaat dan om kinderen die hun bedrijf officieel hebben ingeschreven. Jurre (10) is één van hen. Hij begon een eigen bloemenhandel. Hoe hij alles regelt, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- De Kindertelefoon krijgt de laatste maanden veel meer telefoontjes van kinderen die gepest worden. Toen de scholen nog dicht waren, werd er juist minder gebeld. Waarschijnlijk omdat kinderen elkaar minder zagen en er dus minder gepest werd. Nu de scholen weer open zijn, wordt er dus weer een stuk vaker gebeld.

- Een tuincentrum in Limburg is al in kerstsfeer. De medewerkers versieren samen met kerstfans de hele winkel. De eerste kerstballen, kerstmutsen en lampjes liggen dus nu al in de schappen. Wat vind jij daarvan? Is het te vroeg om kerstspullen te kopen?

877
Het is te vroeg om kerstspullen te kopen.
Eens66.8%
Oneens33.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

De 10-jarige Nefertiti uit Leeuwarden is ineens superbekend in Colombia. Ze maakte namelijk een nummer met een bekende rapper uit dat land: de 9-jarige Kymani Florez.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.