Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kindertelefoon krijgt meer telefoontjes over pesten

De Kindertelefoon krijgt de laatste tijd veel telefoontjes over pesten op school. Het lijkt erop dat pesten weer vaker voorkomt, nu de scholen sinds april weer open zijn.

Tijdens de lockdown waren er ongeveer 65 telefoontjes per dag over pesten. Nu is dat bijna 100 keer per dag. Medewerkers van de Kindertelefoon vinden daarom dat er meer aandacht moet zijn voor pesten.

Praten

Het kan bijvoorbeeld helpen om in de klas over pesten te praten. Zo kunnen kinderen leren wat ze moeten doen als er gepest wordt.

1652
Wat doe jij als er in de klas wordt gepest?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Helaas gaat het volgens de Kindertelefoon niet altijd goed. Kinderen die gepest worden, hebben soms het gevoel dat ze niet goed geholpen worden door hun meester of juf.

Als je zelf gepest wordt, is het fijn om daar met iemand over te praten. Diegene kan je misschien helpen. En het lucht natuurlijk op om je verhaal te delen.

Word jij of iemand uit jouw klas gepest en wil je daar iets over kwijt? Dan kun je altijd met de Kindertelefoon bellen. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0800 - 0432 of via kindertelefoon.nl.