Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds meer kinderen hebben een eigen bedrijfje

Sinds corona hebben steeds meer kinderen een eigen bedrijf. Dat ziet de Kamer van Koophandel, de organisatie waar alle bedrijven in Nederland bijhoren.

In 2019 hadden 65 kinderen officieel een eigen bedrijf. Dit jaar zijn dat er 100. Dat zijn de kinderen die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Maar lang niet ieder kind doet dat.

De kinderen verkopen van alles, van zelfgemaakte sieraden tot t-shirts en scrunchies. Waarschijnlijk kwamen ze op dat idee doordat ze veel thuiszaten in de corona-tijd.

Kinderen denken dan: wat kan ik doen? Daar komen vaak leuke ideeën uit zoals een eigen bedrijfje.

Jessica van El. Kamer van Koophandel

Ook Jurre van 10 begon een eigen bedrijf in corona-tijd. Hij heeft zijn eigen bloemenhandel: Flowers on Tour. Daarmee bezorgt hij bloemen, meestal op zijn fiets.

Het kwam een beetje door mijn moeder. Ze zei: ga eens wat doen. Dus ik dacht ik kan wel bloemen gaan verkopen. Ik vind het leuk om wat bij te verdienen. En dan ook nog nieuwe mensen leren kennen.

Jurre

Als je een officieel bedrijf wil beginnen, moet je een aantal dingen regelen:

  • Je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel
  • Je mag als kind niet zelf je geldzaken regelen, dat moet een volwassene doen
  • Je ouders moeten helpen. Zij zijn verantwoordelijk.
  • Je moet belasting betalen.

Bekijk ook