Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen zijn boos omdat hun camping dicht moet

Ieder jaar vieren Jacky van 11 en haar vrienden hun vakantie op camping Sandevoerde in Zandvoort. Maar aan die traditie lijkt nu een eind te komen. De camping wordt binnenkort gesloopt en er komen luxe vakantiehuisjes te staan.

De mensen die graag op de camping komen vinden dat erg jammer. Ze zijn bang dat ze de nieuwe luxere vakantiewoningen niet kunnen betalen. Ze willen dat alles blijft zoals het is.

De meeste gezinnen komen hier al jaren. Niet alleen in de vakantie, maar ook in de weekenden. Dat geldt ook voor Jacky van 11.

Ik sta al vanaf mijn zesde op deze camping. En voor mij is het net een vakantie zoals mensen naar Spanje gaan.

Jacky komt al bijna haar hele leven op de camping

Jacky hoopt dat de beslissing nog teruggedraaid kan worden. Veel andere gasten van de camping willen dat ook. Daarom zijn ze een rechtszaak begonnen. In de video zie je er meer over.

Dit probleem speelt niet alleen bij camping Sandevoerde. Dat zit zo:

Bij een vakantiepark is het meestal zo dat mensen zelf eigenaar zijn van hun caravan of huisje. Maar de grond waarop het staat is van de eigenaar van het park. Dat huren de mensen dan van hem of haar.

Een eigenaar kan besluiten om iets te veranderen, bijvoorbeeld om duurdere vaste vakantiehuisjes neer te zetten. En dan moet de caravan dus weg.