Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kolcho zit elke dag meer dan een uur in de bus naar school

Kinderen in het speciaal onderwijs zijn vaak lang onderweg naar school. Ze gaan met een taxibusje en zijn soms meer dan een uur, of zelfs uren onderweg. Kolcho van 11 zit iedere dag zo'n 2 uur in de bus: een uur heen en een uur terug.

Na een hele dag school, ben ik moe. Maar in de bus is veel geluid. Soms van huilende en gillende kinderen. En dan duurt de busreis extra lang.

Kolcho

Tienduizenden kinderen in het speciaal onderwijs gaan, net als Kolcho, iedere dag met een busje naar school. Hun school is vaak ver weg omdat niet zoveel scholen zijn voor speciaal onderwijs.

Omdat de reistijd voor kinderen in het speciaal onderwijs dus vaak langer is, zijn ze ook meer tijd kwijt aan school.

Een kind uit groep 8 gaat gemiddeld zo'n 24 uur per weeknaar school en is in totaal zo'n 2 uur per week kwijt aan reizen..

In in het speciaal onderwijs, gaan kinderen ongeveer even lang naar school (24 uur), maar sommige kinderen zijn 16 uur onderweg, zij hebben dus een schoolweek van 40 uur.

Dat is veel te lang, zeggen organisaties die zich inzetten voor kinderen op speciale scholen. Met al dat gereis en ook nog een hele dag in de klas, worden kinderen te moe. Ze willen daarom dat de regering met oplossingen komt om kinderen te helpen.

Wat vind jij daarvan? We hebben er een stelling over!

717
Ieder kind moet dicht bij huis naar school kunnen.
Eens80.6%
Oneens19.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken