Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voor het eerst doen vrouwen mee aan grote wielerwedstrijd in Frankrijk

Een bijzondere dag voor vrouwelijke wielrenners. Vandaag mochten er voor het eerst vrouwen meedoen aan de wedstrijd Parijs-Roubaix. Dat is een race in Noord-Frankrijk die over kasseien gereden wordt, dat zijn een soort kleine stenen.

De wielrenwedstrijd is erg beroemd. Volgens kenners is het de zwaarste wedstrijd van één dag van het hele wielrenseizoen.

Er deden in totaal 35 Nederlandse wielrensters mee aan deze zware wedstrijd. De route is 116,4 kilometer lang. 29 kilometer daarvan rijden de vrouwen over kasseien.

Ondanks dat er veel Nederlanders meededen, werd de wedstrijd gewonnen door een Engelse vrouw. Lizzie Deignan kwam als eerste over de finish.

De tweede plek was wel voor een Nederlandse. Marianne Vos was een minuutje langzamer dan Deignan.

Training

Gisteren gingen de Nederlandse wielrensters alvast een stuk over het parcours fietsen. En daarbij ontdekten ze dat het behoorlijk pijnlijk is. Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak vertelt dat ze het pijnlijk vond, omdat je altijd hard moet trappen. "Je krijgt pijn in je benen, maar ook in je handen en je armen."

Of het leuk was, vraag je? Nou ik heb niet, als ik over die kasseien rijd, dat ik denk: dit is leuk. Je wordt helemaal door elkaar geshaket!

Chantal van den Broek-Blaak