Veel valpartijen bij grote wielrenwedstrijd in Frankrijk

Gisteren deden er voor het eerst vrouwen mee aan de wielrenwedstrijd Parijs-Roubaix. Het is een zware race die over kasseien gereden wordt, dat zijn een soort stenen. En die kasseien zorgden voor flinke valpartijen. Sommigen gingen onderuit in de modder en anderen zwabberden de berm in.

Glibberen en glijden op Mons-en-Pévèle in eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen

De Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten ging ook hard onderuit. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat ze haar bekken op twee plaatsen heeft gebroken en ook een gebroken schouder heeft. Zij kan de komende maanden niet meer fietsen, en moet herstellen.

Annemiek van Vleuten

@AvVleuten

After research in the Rijnstate hospital I know that I broke my pelvis in two places and also broke my shoulder. An update on my website (in Dutch): https://t.co/VxsZLwpQVl 📸: @PhotoGomezSport https://t.co/6oflR8Vofz

Afbeelding bij tweet

3 oktober 202110:59

Vandaag fietsen de mannen dezelfde race. En ook daar zijn al een aantal renners onderuit gegaan. De mannen zijn nog even bezig: de finish is rond 17:30 uur.

NoodweerBenelux

@NoodweerBenelux

Actuele situatie #parcours #ParisRoubaix nabij strook 8 (Templeuve (Moulin-de-Vertain**). De #regen blijft vallen. #helvanhetnoorden #nwbnlx https://t.co/qXncfS2GTZ

Afbeelding bij tweet

3 oktober 202108:26