Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie in actie na melding van kinderen met wapens

Op de kermis in Den Haag stonden gisteren ineens veel agenten. Zij hadden een melding gekregen dat er kinderen rond zouden lopen met wapens. Na een tijdje bleek dat het geen echte, maar speelgoedwapens waren. De kinderen hadden die op de kermis gewonnen.

Nordin en Quinten zagen hoe vijf politie-auto's plotseling op de kermis reden en de wapens in beslag namen. Dat was flink schrikken.

Ik hoorde de politie schreeuwen: 'Laat je wapen vallen!' Toen liet de jongen zijn wapen vallen.

Nordin

Toen de politie aankwam, wisten zij nog niet dat de wapens nep waren. Daarom droegen ze kogelwerende vesten en hielden ze hun eigen wapens vast voor het geval dat ze moesten schieten.

Regels

Omdat het voor gevaarlijke situaties kan zorgen, zijn er strenge regels voor het hebben van nep- en speelgoedwapens. Nepwapens zijn zelfs helemaal verboden in Nederland. Ze zien eruit als echte wapens en zo voelen ze ook. Je kan er alleen niet mee schieten. Speelgoedwapens mogen wel, maar dan moet het wel heel duidelijk zijn dat ze nep zijn.

Als je een speelgoedwapen hebt gewonnen op de kermis, stop 'm dan weg en neem 'm mee naar huis. Daar mag je 'm gebruiken, maar op straat absoluut niet.

politie

Toen bleek dat de wapens van de kinderen nep waren, mochten zij weer gaan. De politie heeft wel met hen gepraat.

Bekijk ook