Nieuwswekker: Oranje wint + Vierkante ogen

Goedemorgen op deze zaterdag! Ook in het weekend staat er een Jeugdjournaal Nieuwswekker voor je klaar. Zo weet je precies wat er is gebeurd en wat je vandaag nog kunt verwachten.

Het weer

Vandaag begint mistig, maar vanmiddag wordt het steeds zonniger.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Gisteravond hadden WhatsApp, Instagram en Facebook opnieuw technische problemen. De apps ware ruim twee uur niet goed bereikbaar. De storing was niet zo groot als afgelopen maandag.

- Het Nederlands elftal heeft met 1-0 van Letland gewonnen. Daardoor is Oranje weer een stapje dichter bij het WK voetbal. Davy Klaassen maakte het enige doelpunt. Hier zie je de samenvatting:

Bekijk hier de samenvatting van Letland - Nederland (0-1)

Dit is vandaag in het nieuws:

- In Zaandam houdt de Nationale Reddingsvloot een grote oefening op een meer. De Reddingsvloot bestaat uit mensen van de brandweer en van reddingsbrigades. Ze oefenen wat ze moeten doen bij overstromingen en ongelukken op het water.

- Vanaf vandaag is Uitgezocht weer terug! Iedere twee weken staat er op zaterdag een nieuwe video voor je klaar. Vandaag gaat het over gamen. Kun je echt vierkante ogen krijgen als je te lang achter een scherm zit? De video staat vanaf 10:00 uur online.

Krijg jij weleens last van je ogen als je lang op een scherm zit?

8.769 stemmen

Deze stelling is gesloten

51% 4.556 stemmen

48% 4.213 stemmen

En dan nog even dit:

In Japan staat er tussen alle kinderen op de skatebaan een man van 81! Hij heet Yoshio en probeert elke dag nieuwe trucs te leren:

Wow: Man van 81 doet trucs op een skateboard