Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reuzenpop Amal komt aan in Antwerpen

Ze is meer dan 3,5 meter lang en wandelt dwars door Europa. Reuzenpop Amal loopt van Turkije naar Engeland. Een route van 8000 kilometer die veel vluchtelingen ook afleggen. Dit weekend is Amal in Antwerpen en veel kinderen komen kijken.

De bedenkers van de pop willen aandacht vragen voor de situatie van vluchtelingen. Amal is in haar eentje, net als veel andere kinderen die vluchten voor oorlog.

De reis van Amal begon in juli op de grens van Syrië en Turkije. Daarna reisde ze naar Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. En nu is Amal dus in België. Daarna loopt ze verder naar haar eindpunt: de Engelse stad Manchester.

In elke stad waar ze komt mag een andere theatermaker een verhaal vertellen met de pop. In Antwerpen heeft theatermaker Hussein Al-Khalidi dat gedaan. Hij vluchtte 6 jaar geleden in zijn eentje uit Irak naar België.

Het regende en het was koud. Ik was 33 jaar, maar ik was bijna aan het huilen. Ik ken dat gevoel van Amal.

Hussein Al-Khalidi

Verslaggever Annabelle ging naar Antwerpen en sprak met kinderen die in de voorstelling met Amal spelen. Zij vinden het best spannend om op te treden voor veel publiek.

Ik voel wel spanning, want we moeten het super goed doen.

Nicola

Omdat ze groot is en ik vind wel poppen eng.

Asiya