Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoe wordt een sciencefiction-film gemaakt?

Op filmfestival Cinekid is vandaag de familiefilm Captain Nova in première gegaan. De film speelt zich af in de toekomst, in het jaar 2050. Er zitten daarom veel special effects in, zoals een ruimtevaartuig en een pratende robot.

Dit soort films over de toekomst of andere werelden worden ook wel science fiction-films genoemd. Daarin gaat het vaak over hoe andere werelden eruitzien en welke technologieën er zijn. Bekende films en series zijn Star Wars, Lost in Space en Guardians of the Galaxy.

Er worden in Nederland niet vaak films voor kinderen gemaakt met zulke effecten. Het kost veel tijd en is ook best duur is. Voor de film Captain Nova wilden de makers dat dus wel graag doen.

De effecten zijn onder andere gemaakt door David van Heeswijk. Hij werkte zo'n vier maanden aan de effecten van de film.

Het doel van ons werk is om het echt te laten lijken.

David van Heeswijk

De effecten worden gemaakt met een computer. Soms worden er echte beelden gebruikt en komen daar effecten overheen. Andere beelden worden helemaal met de computer gemaakt.

In de video hierboven zie je hoe een van de makers stap voor stap uitlegt hoe ze dat doen.

Bekijk ook