Nieuwswekker: Beste dj van de wereld + Oude acteur de ruimte in

Goedemorgen. Het is donderdag 14 oktober en het wordt vandaag bewolkt. Af en toe komt de zon tevoorschijn en het wordt tussen de 15 en 16 graden.

Dit gebeurde terwijl je sliep

- Dj David Guetta is opnieuw uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Martin Garrix eindigde op de tweede plaats en Armin van Buuren werd derde. Vorig jaar werd David Guetta ook al uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Wij spraken hem toen over hoe het is om de beste te zijn en hoe hij begon als dj:

Dj David Guetta: 'Ik wil een concert geven alleen voor kinderen'

- Een acteur die ooit ruimteschip-kapitein speelde, is nu ook echt in de ruimte geweest. William Shatner, bekend van StarTrek, ging gisteren met een raket de lucht in. De 90-jarige acteur is daarmee de oudste mens ooit in de ruimte. Het was wel een kort vluchtje. Na ongeveer 10 minuten was hij weer terug op aarde.

Het is niet de eerste keer dat toeristen de ruimte in gaan. Een maand geleden gingen ook al vier mensen 'op vakantie' naar de ruimte. Wat vind jij daarvan? Reageer op de stelling!

Ruimtereizen zouden alleen voor wetenschappers moeten zijn.

11.913 stemmen

Deze stelling is gesloten

63% 7.556 stemmen

36% 4.357 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Een schilderij van Banksy gaat opnieuw in de verkoop. De vorige keer dat het verkocht werd, versnipperde het schilderij zichzelf opeens. Kunstkenners denken dat het kunstwerk nu veel meer waard is. Het werd vorige keer voor 1 miljoen euro verkocht.

- Vanavond is het Televizier-Ring Gala. Daar worden de prijzen uitgereikt voor de beste televisieprogramma's en presentatoren. Ook de Televizier-Ster Jeugd wordt dan uitgereikt. Het gaat dit jaar tussen De Zomer van Zoë, Make-up Cup en Mollenstreken:

Dit zijn de 3 kanshebbers voor de Televizier-Ster Jeugd

En dan nog even dit:

Filmfestival Cinekid is begonnen met de Nederlandse sciencefiction-film Captain Nova. David en Luuk maakten de special effects en laten zien hoe dat gaat:

Hoe zijn de special effects in Captain Nova gemaakt?