Route Tour de France bekend: ook een wedstrijd voor vrouwen

De route van de Tour de France van 2022 is bekendgemaakt. Of beter gezegd, de routes. Er zijn komende zomer namelijk twee grote wielrenwedstrijden in Frankrijk: eentje voor mannen én eentje voor vrouwen.

Acht dagen lang fietsen de vrouwen door Frankrijk. En dat is voor het eerst sinds 2009. Daarna is de vrouwenwedstrijd niet meer georganiseerd. Maar vanaf komende zomer is de ronde dus weer terug. Eerder zei wielrenster Marianne Vos dat ze er blij mee is.

Nu kunnen jongens én meisjes dromen van de gele trui.

Marianne Vos, wielrenster

Onderweg komen de rensters van alles tegen: brede asfaltwegen, lastige grindpaden en steile hellingen. Ook staat er een 'marathon-etappe' van wel 175 kilometer op het programma, veel langer dan de meeste wedstrijden voor vrouwen.

Mannenwedstrijd

Ook het parcours van de mannenwedstrijd is bekend. Zij starten niet in Frankrijk, maar in Denemarken. Na een weekend fietsen, pakken ze het vliegtuig om verder te gaan in Frankrijk. Zo'n drie weken na de start finishen de mannen in Parijs.

Parcours van de Tour de France voor mannen in 2022
ASO

De mannenwedstrijd van de Tour de France begint op 1 juli. Op de dag dat de mannen finishen, op 24 juli, start de vrouwenwedstrijd.