Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze klas verzamelde 15 containers aan elektronisch afval

Telefoons met kapotte schermen, laptops die niet meer opladen en tablets die te traag zijn geworden: de berg met elektrische apparaten die niet meer worden gebruikt, wordt iedere dag groter. En dat terwijl die apparaten juist goed gerecycled kunnen worden. Vandaag is de internationale e-waste-dag om mensen daar bewuster van te maken.

Elke Nederlander gooide afgelopen jaar gemiddeld zo'n 22 kilo aan elektronische apparaten weg.

Voor basisscholen is er speciale inzamelwedstrijd. Groep 6 van basisschool de Krullevaar uit Utrecht deed mee, en verzamelde 15 containers vol met elektronisch afval. Daarmee zijn ze de beste van de regio.

Dan denk je wow, heb ik dat samen met de hele klas ingezameld.

Noa

Volgens de organisatie van de e-waste-dag is het belangrijk dat elektronisch afval ingezameld wordt in plaats van weggegooid. Bepaalde onderdelen kunnen dan opnieuw gebruikt worden.

In deze apparaten zitten heel veel waardevolle dingen die we kunnen gebruiken om nieuwe apparaten te maken.

Nando Zwambach, organisatie inzamelwedstrijd

De kinderen van groep 6 van de Krullevaar zijn erg blij met hun overwinning. Ook vanwege de prijs. Met hun hele klas mogen ze binnenkort op schoolreis naar museum Nemo.