Nieuwswekker: Zorgen over asielzoekerscentrum + Ajax wint

Goedemorgen! Het is best warm voor de tijd van het jaar, maar je kunt ook regen, onweer en windstoten verwachten.

Het weer van 20 oktober
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Ajax heeft dik gewonnen van Borussia Dortmund. In een kolkend stadion vol fans werd het 4-0. De 1-0 viel door een eigen doelpunt. Sébastian Haller, Antony en Daley Blind maakten de andere 3 goals. Door deze overwinning staat Ajax er goed voor in de Champions League.

Ajax viert de 4-0 van Haller
Pro Shots

- De burgemeester van Ter Apel maakt zich zorgen over het asielzoekerscentrum in zijn plaats. Het is daar erg druk. Er is officieel plek voor 275 mensen, maar volgens de burgemeester wilden er afgelopen nacht zo'n 750 mensen slapen. Die mensen zijn vluchtelingen uit landen waar het niet veilig is. De burgemeester vindt dat er een oplossing moet komen. Eerder deze week spraken we met kinderen die in Ter Apel wonen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Er is vandaag nieuws over onszelf. Er komt namelijk een officiële NOS Jeugdjournaal-munt. Hij is 5 euro waard en je kunt er echt mee betalen. Vanmiddag wordt de eerste munt geslagen door Joris en Evita.

- In Friesland is een kampioenschap hobby horse. Dat is paardrijden op een stokpaard. Ziet er misschien grappig uit, maar de deelnemers nemen het serieus. In veel Scandinavische landen is het hartstikke populair.

Een kampioenschap in Finland
EPA

Is het leuk om een sport te doen die maar weinig andere kinderen doen? Reageer op onze stelling!

573
Het is leuk om op een onbekende sport te zitten.
Eens57.3%
Oneens42.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

Nova heeft een behoorlijk talent, ze kan heel goed grunten. Dat is een bepaalde zangstijl die hoort bij harde heavy metal-muziek. Het lijkt een beetje op schreeuwen en grommen. In de video hoor je precies hoe het klinkt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.