Nieuwswekker: Zorgen over asielzoekerscentrum + Ajax wint

Goedemorgen! Het is best warm voor de tijd van het jaar, maar je kunt ook regen, onweer en windstoten verwachten.

Het weer van 20 oktober

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Ajax heeft dik gewonnen van Borussia Dortmund. In een kolkend stadion vol fans werd het 4-0. De 1-0 viel door een eigen doelpunt. Sébastian Haller, Antony en Daley Blind maakten de andere 3 goals. Door deze overwinning staat Ajax er goed voor in de Champions League.

Ajax viert de 4-0 van Haller

- De burgemeester van Ter Apel maakt zich zorgen over het asielzoekerscentrum in zijn plaats. Het is daar erg druk. Er is officieel plek voor 275 mensen, maar volgens de burgemeester wilden er afgelopen nacht zo'n 750 mensen slapen. Die mensen zijn vluchtelingen uit landen waar het niet veilig is. De burgemeester vindt dat er een oplossing moet komen. Eerder deze week spraken we met kinderen die in Ter Apel wonen.

Zorgen over drukte bij opvangplekken voor vluchtelingen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Er is vandaag nieuws over onszelf. Er komt namelijk een officiële NOS Jeugdjournaal-munt. Hij is 5 euro waard en je kunt er echt mee betalen. Vanmiddag wordt de eerste munt geslagen door Joris en Evita.

- In Friesland is een kampioenschap hobby horse. Dat is paardrijden op een stokpaard. Ziet er misschien grappig uit, maar de deelnemers nemen het serieus. In veel Scandinavische landen is het hartstikke populair.

Een kampioenschap in Finland

Is het leuk om een sport te doen die maar weinig andere kinderen doen? Reageer op onze stelling!

Het is leuk om op een onbekende sport te zitten.

6.555 stemmen

Deze stelling is gesloten

57% 3.757 stemmen

42% 2.798 stemmen

En dan nog even dit:

Nova heeft een behoorlijk talent, ze kan heel goed grunten. Dat is een bepaalde zangstijl die hoort bij harde heavy metal-muziek. Het lijkt een beetje op schreeuwen en grommen. In de video hoor je precies hoe het klinkt:

Nova (10) zingt keiharde heavy metal