Bekende acteur schiet cameravrouw dood bij filmopnames

Bekende acteur schiet cameravrouw dood bij filmopnames

Het is helemaal misgegaan op een Amerikaanse filmset. De bekende acteur Alec Baldwin heeft daar een cameravrouw doodgeschoten. Waarschijnlijk was het een ongeluk.

Het gebeurde bij de opnames voor een western. Ook de regisseur van de film raakte gewond.

Acteur Baldwin schiet cameravrouw dood op deze filmset

In films worden normaal gesproken geen echte kogels gebruikt maar losse flodders. Daarbij hoor je alleen een knal. Er wordt dan geen kogel weggeschoten.

Ongeluk

Waarom het nu fout ging, wordt onderzocht. Volgens Amerikaanse journalisten zou het om een ongeluk gaan. Acteur Alec Baldwin zou niet hebben geweten dat er echte kogels in zijn wapen zaten, zeggen ze.

Alec Baldwin is een bekende acteur en heeft in tientallen films gespeeld. Hij heeft nog niet gereageerd op wat er is gebeurd. Ooggetuigen zeggen dat ze hem hebben zien huilen. Ook gaan er foto's rond waarop Alec Baldwin erg bezorgd lijkt.

Alec Baldwin overstuur bij het politiebureau
Alec Baldwin overstuur bij het politiebureau

Er is niemand aangehouden voor het incident. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd.

Alec Baldwin reageerde later op de dag via Twitter. Hij schrijft dat hij het afschuwelijk vindt. "Ik heb geen woorden om mijn geschoktheid en verdriet over te brengen over het tragische ongeluk dat het leven kostte aan Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en zeer gewaardeerd collega van ons", schrijft hij.

In het bericht zegt hij dat hij mee wil werken met het politie-onderzoek naar de gebeurtenis.