Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lange wandeling naar Glasgow, Lisa en Bram lopen een stukje mee

Honderden wandelaars kwamen vandaag aan in Rotterdam. Ze lopen mee met de Climate Miles, een wandeling waarmee aandacht wordt gevraagd voor klimaatverandering. Ook Lisa en Bram lopen mee.

Ik vind het vooral vervelend dat iedereen zijn best doet, maar de regering niet.

Lisa

De wandeling is al sinds 6 oktober bezig en ging door heel Nederland. Iedere dag loopt een groep mensen een stuk van de route. Marjan Minnesma loopt iedere dag mee. Zij is de directeur van de organisatie van de wandeling.

De leiders gaan pas iets doen als ze denken: oh het volk wil echt dat we wat gaan doen. Dat is precies de reden waarom we lopen.

Marjan Minnesma, directeur Urgenda

Rotterdam is niet het eindpunt van de wandeling. Een klein deel van de wandelaars gaat vanaf daar met de trein naar Schotland. Daar lopen ze verder naar de grootste stad van dat land, Glasgow. In die stad begint volgende week een belangrijke klimaattop.

De klimaattop in Glasgow begint 31 oktober. Duizenden belangrijke mensen van over de hele wereld komen ernaartoe, waaronder wereldleiders en wetenschappers. Zij gaan samen praten over het klimaatprobleem en vooral: hoe lossen we dat op?

Klimaatorganisaties hopen dat de landen samen afspraken kunnen maken over oplossingen. En dat de landen zich daar ook aan houden.

Bekijk ook