Duizenden hardlopers rennen marathon van Rotterdam

Duizenden hardlopers doen in Rotterdam mee aan de marathon. Het is de 40ste keer dat de marathon daar wordt gehouden. Vorig jaar kon het door corona niet doorgaan. De renners gaan de hele stad door. Ook over de bekende Erasmusbrug, zoals je ziet op de foto hierboven.

De Belgische Bashir Abdi liep de marathon als snelste uit. Hij deed er 2 uur 3 minuten en 35 seconden over. Dat is een Europees record. Abdi is er heel blij mee, vertelt hij na de wedstrijd:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een marathon is een hardloopwedstrijd waarbij deelnemers 42,195 km rennen. De wedstrijd zou zijn ontstaan na een oud verhaal over een soldaat die van de Griekse stad Marathon naar Athene zou zijn gerend. Dat is ongeveer die afstand.

Aan de marathon in Rotterdam doen professionele renners mee, zoals Bashir Abdi. Ook doen er heel veel mensen mee die hardlopen als hobby hebben. Om zo lang te kunnen rennen, moet je goed trainen. Een marathon is voor veel mensen een flinke prestatie.

Langs de kant staan veel mensen om de hardlopers aan te moedigen. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb staat bij de finish om de renners te feliciteren.

Bekijk ook