Max Verstappen wint race in de Verenigde Staten

Max Verstappen heeft waarschijnlijk heerlijk geslapen na zijn overwinning in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij staat in het WK-klassement nu 12 punten voor zijn rivaal, de Brit Lewis Hamilton.

Verstappen mocht gisteren starten vanaf de eerste plek, maar vlak na het startschot werd hij ingehaald door Lewis Hamilton. Die was net iets sneller gestart.

Max Verstappen en Lewis Hamilton
Reuters

Nadat de twee de pitstraat in waren geweest voor een bandenwissel, lag Max Verstappen weer op kop. Na een tweede bandenwissel was het verschil tussen Verstappen en Hamilton zelfs 8 seconden.

Toch werd het nog heel spannend. Hamilton kwam in de laatste rondes steeds dichterbij, maar het lukte hem niet om Verstappen in te halen. Verstappen finishte als eerste en Hamilton kwam vlak na hem over de streep.

Hij was te snel. Ik heb echt alles gegeven. Bij de volgende race gaan we het opnieuw proberen.

Lewis Hamilton

Het is dit seizoen de achtste keer dat Verstappen wint. Hij heeft nu 287,5 punten in het WK-klassement.

NOS

Er zijn dit seizoen nog vijf races te gaan in de Formule 1. De komende races in Mexico en Brazilië worden heel belangrijk, zei Max.

We moeten in Mexico en Brazilië proberen een voordeel te halen. Die twee wedstrijden zijn heel belangrijk voor het kampioenschap.

Max Verstappen