Oranje tegen Wit-Rusland: Wie gaat de doelpunten maken?

Na de 8-0 overwinning op Cyprus moeten de Oranje-vrouwen vanavond proberen te winnen van Wit-Rusland. Maar omdat Oranje-topscorer Vivianne Miedema rust krijgt, is de grote vraag: wie gaat nu de doelpunten maken?

Wit-Rusland wordt gezien als een minder sterke tegenstander. Maar dat betekent niet dat de wedstrijd onbelangrijk is. Als Oranje wint, is kwalificatie voor het WK in 2023 weer een stap dichterbij.

En om te winnen, moet je scoren. Iets wat aanvaller Vivianne Miedema vaak doet. Maar zij krijgt vanavond rust van bondscoach Mark Parsons. En dus moet er iemand anders in de spits spelen. Waarschijnlijk wordt het Wolfsburg-speelster Jill Roord.

Hattrick

Tegen Cyprus maakte Roord al drie goals, een hattrick dus. En dus heeft ze veel vertrouwen in de wedstrijd van vanavond.

Ik zou het leuk vinden. Ik denk dat ik het goed kan en dan kan ik ook op zoek naar goals.
Jill Roord

Ook bondscoach Mark Parsons zegt vertrouwen te hebben in Roord. Al wil hij ook andere speelsters op die plek in het elftal gaan proberen.

Roord zou een logische keuze zijn, maar je zult ook andere speelsters aan het werk zien.