Oranje tegen Wit-Rusland: Wie gaat de doelpunten maken?

Na de 8-0 overwinning op Cyprus moeten de Oranje-vrouwen vanavond proberen te winnen van Wit-Rusland. Maar omdat Oranje-topscorer Vivianne Miedema rust krijgt, is de grote vraag: wie gaat nu de doelpunten maken?

Wit-Rusland wordt gezien als een minder sterke tegenstander. Maar dat betekent niet dat de wedstrijd onbelangrijk is. Als Oranje wint, is kwalificatie voor het WK in 2023 weer een stap dichterbij.

Kijken?

De wedstrijd tussen Wit-Rusland en Nederland begint om 20:00 uur. Op NPO 3 is de wedstrijd live te zien. De samenvatting van de wedstrijd vind je morgenochtend vroeg in onze app en op onze site.

En om te winnen, moet je scoren. Iets wat aanvaller Vivianne Miedema vaak doet. Maar zij krijgt vanavond rust van bondscoach Mark Parsons. En dus moet er iemand anders in de spits spelen. Waarschijnlijk wordt het Wolfsburg-speelster Jill Roord.

Hattrick

Tegen Cyprus maakte Roord al drie goals, een hattrick dus. En dus heeft ze veel vertrouwen in de wedstrijd van vanavond.

Ik zou het leuk vinden. Ik denk dat ik het goed kan en dan kan ik ook op zoek naar goals.

Jill Roord

Ook bondscoach Mark Parsons zegt vertrouwen te hebben in Roord. Al wil hij ook andere speelsters op die plek in het elftal gaan proberen.

Roord zou een logische keuze zijn, maar je zult ook andere speelsters aan het werk zien.

bondscoach Mark Parsons

NOS Sport sprak met zowel Jill Roord als de bondscoach. Je ziet het in de deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.