Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Noorderlicht heel eventjes te zien in Nederland

In het noorden van Nederland was vannacht iets bijzonders te zien: het Noorderlicht. In de lucht zie je dan een groene, oranje of paarse gloed. Het komt bijna nooit voor dat je dat in Nederland kunt zien.

Met het blote oog valt het bijna niet op. Om het goed te kunnen zien moet je op je camera bepaalde instellingen gebruiken.

Op social media delen een paar mensen hun foto's.

Albert Wester Terschelling Photography
@Albert_Wester
Een prachtige heldere nacht op #Terschelling met eindelijk weer eens #poollicht #auroraborealis @TamithaSkov @poollichtnl @PoollichtBE @poollicht @NoorderlichtNL @Noorderlichtja1 #noorderlicht #NachtvandeNacht #Netherlands
1 jaar geleden
Sytse Schoustra
@SytseSchoustra
#Poollicht #borealis op #Terschelling, onbewolkt, zicht 25 km, ZW 3 Bft 10 °C, wat een super mazzel met het weer hier !!
1 jaar geleden
Herbert
@ReurinkHerbert
Het #Noorderlicht in de vorm vam een groene gloed kunnen spotten vanuit Noord-Friesland. @Noorderlichtja1 @_SpaceWeather_ @StormchaserNL @helgavanleur @weermanreinier
1 jaar geleden

Het Noorderlicht is vooral goed te zien in noordelijk gelegen landen zoals Noorwegen en IJsland. Daar kleurde de lucht vannacht felgroen.

Taco 🌮
@tacopotze
@SteveBurnett_ Reykjavik - last night
1 jaar geleden