Kwetsbare kinderen onder de 12 mogen misschien ook corona-prik

Moeten kwetsbare kinderen onder de 12 jaar ook een corona-vaccin krijgen? Dat wil corona-minister Hugo de Jonge weten. Het gaat om kinderen die door hun ziekte of aandoening extra ziek kunnen worden van het corona-virus.

Minister Hugo de Jonge heeft advies gevraagd aan de Gezondheidsraad. Dat is een organisatie met wetenschappers die de regering advies geeft.

Ik heb de Gezondheidsraad gevraagd om te kijken welke kinderen een prik zouden moeten krijgen.

Hugo de Jonge, corona-minister

Als de Gezondheidsraad daar een antwoord op heeft, duurt het nog wel even voordat kinderen onder de 12 een prik kunnen halen. Onderzoekers in Europa moet het vaccin eerst nog goedkeuren. Waarschijnlijk gebeurt dat in december.

In Europa is het corona-vaccin nu alleen goedgekeurd voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder. In de Verenigde Staten kunnen kinderen vanaf 5 jaar een corona-prik halen. In de video hieronder hoor je daar meer over.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mocht het ooit zo zijn dat jonge kinderen in Nederland een corona-vaccin kunnen krijgen, dan wordt dat niet verplicht. Kinderen en ouders mogen zelf bepalen of ze de prik willen.

Bekijk ook