Wie wint de Kindervredesprijs?

Wie wint de Kindervredesprijs?

De finalisten van de Kindervredesprijs zijn bekend. Dat is een internationale prijs voor kinderen die zich op bijzondere manier hebben ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen. De genomineerden zijn:

Christina Adane (18)

Christina is geboren in Nederland en woont nu in het Verenigd Koninkrijk. Ze overtuigde de regering in het Verenigd Koninkrijk om gratis schoolmaaltijden te geven aan 1,4 miljoen leerlingen.

Als mensen hulp nodig hebben, wil ik ze helpen.
Christina Adane

Vihaan (17) en Nav Agarwal (14)

Vihaan en Nav komen uit India en zetten zich in om klimaatvervuiling tegen te gaan. Met hun organisatie hebben ze dit jaar al 173.630 kg afval gerecycled. De broers zijn ook begonnen met het planten van bomen en hebben er inmiddels zo'n 1.000 geplant.

We willen klimaatproblemen aanpakken.
Vihaan en Nav Agarwal

Muhammad Aasim (15)

Muhammad komt ook uit India. Hij is geboren zonder armen en gebruikt een rolstoel, omdat hij door zijn handicap niet goed kan lopen. Muhammad heeft in 52 dagen 450 km afgelegd in zijn rolstoel en zorgde ervoor dat hij en andere kinderen met een handicap in zijn buurt naar school kunnen.

Gehandicapte kinderen hebben veel talenten. Ik wil dat ze die kunnen laten zien.
Muhammad

Op 13 november wordt bekendgemaakt wie de Kindervredesprijs dit jaar wint. De winnaar gaat naar huis met een flink geldbedrag voor zijn of haar goede doel.

Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld de Pakistaanse Malala, die opkomt voor de rechten van meisjes en de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg.