Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Carnavalsfeest in Limburg gaat niet door

Verschillende plaatsen in Limburg hebben besloten dat een groot carnavalsfeest niet doorgaat. Dat zou gevierd worden op 11 november, en wordt 'de elfde van de elfde' genoemd.

Ook in de stad Heerlen gaat het feest dit jaar niet door. Kinderen daar vinden het jammer, maar begrijpen het wel.

Bij carnaval sta je toch wel dicht op elkaar. Stel iemand heeft corona, zonder dat die het weet, dan steekt hij of zij andere mensen aan.

Thijs

Dan moet je echt tienduizend mensen gaan controleren. Dat lukt niet altijd.

Brianna

Carnaval wordt in februari en maart groot gevierd. Op 11 november wordt het seizoen geopend: dan is het eerste feest en beginnen ook de vergaderingen over het carnaval van februari en maart.

Bij de elfde van de elfde komen mensen samen om te feesten en te dansen. En dan staan ze vaak dichtbij elkaar. Mensen die in ziekenhuizen in Limburg werken vroegen gisteravond aan burgemeesters of ze het feest niet door wilden laten gaan, omdat ze zien dat het steeds drukker wordt met corona-patiënten.

Het is in Limburgse ziekenhuizen echt ongelooflijk druk. Grote evenementen en een toename van het aantal verspreidingen gaan ons zeker niet helpen.

Helen Mertens, ziekenhuis-deskundige in Limburg

De burgemeesters van onder andere Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Noord- en Midden-Limburg hebben daar dus naar geluisterd en besloten dat de feesten in hun gemeentes niet doorgaan. Op andere plekken, zoals in Den Bosch, is besloten om het wel door te laten gaan: daar wordt het dan met minder mensen gevierd.

Carnaval

De kinderen in Heerlen zullen over een paar dagen dus geen feest vieren. Ze hopen dat carnaval in februari wel door kan gaan.

Tijdens carnaval kan je echt even helemaal los gaan.

Lola

Bekijk ook