Syrische man om het leven gekomen aan de grens bij Wit-Rusland

De Poolse politie heeft het lichaam van een jonge Syrische man gevonden bij de grens van Polen en Wit-Rusland. Hij werd vrijdag aangetroffen in de buurt van een dorp. Volgens de politie is het niet duidelijk waardoor de man is overleden.

Duizenden migranten zitten vast in het grensgebied tussen Polen en Wit-Rusland. Ook kinderen. Ze slapen in tenten en het is er erg koud.

Wat is er aan de hand?

De vluchtelingen komen vooral uit het Midden-Oosten. Ze zijn gevlucht en zoeken een plek in Europa waar ze kunnen wonen. De vluchtelingen worden met vliegtuigen expres opgehaald door Wit-Rusland. Dat gebeurt eigenlijk nooit en heeft te maken met een ruzie tussen Wit-Rusland en andere landen in Europa.

Wit-Rusland zou de vluchtelingen hebben beloofd dat ze vanuit daar kunnen doorreizen naar Europa. Maar bij de grens worden ze door het Poolse leger tegengehouden. Daardoor zitten ze nu vast.

Volgens landen van de Europese Unie gebruikt Wit-Rusland de vluchtelingen om druk uit te voeren op andere Europese landen. Zij willen dat het stopt en kijken of er extra straffen voor Wit-Rusland kunnen komen.

Je ziet er meer over in de video hieronder. Daarin hoor je ook meer over de situatie van de vluchtelingen in het gebied.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.