Ed Sheeran, BTS en Billie Eilish winnen belangrijke muziekprijzen

Ed Sheeran, BTS en Billie Eilish winnen belangrijke muziekprijzen

De MTV Europe Music Awards zijn uitgereikt. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest ging Ed Sheeran er met de belangrijkste prijs vandoor.

Ed Sheeran werd namelijk uitgeroepen tot beste artiest. Ook de Zuid-Koreaanse groep BTS had een leuke avond. Zij wonnen maar liefst vier prijzen: voor beste pop, beste k-pop, beste groep en beste fans.

Beste clip

Rapper Lil Nas X kreeg een award omdat hij het afgelopen jaar de beste videoclip heeft gemaakt. De clip hoort bij zijn nummer Montero.

Lil Nas X - MONTERO (Call Me By Your Name) (Official Video)

Ook zangeres Billie Eilish won een speciale prijs, die voor muziek met een belangrijke boodschap. Ze kreeg de award voor haar nummer Your Power. Daarin zingt ze over seksueel misbruik. De zangeres vindt het belangrijk dat daar meer aandacht voor is.

Billie Eilish - Your Power (Official Music Video)

Vorig jaar was Billie Eilish al genomineerd voor dezelfde prijs, toen met het lied All the Good Girls Go to Hell. Dat nummer gaat over klimaatverandering.

Stelling

Billie Eilish zingt dus over serieuze onderwerpen, zoals misbruik en het klimaat. Maar wat vind jij daarvan? Laat het ons weten en reageer op de stelling.

Muziek is beter als het een belangrijke boodschap heeft.

11.971 stemmen

Deze stelling is gesloten

46% 5.464 stemmen

54% 6.507 stemmen