Kinderen over zware aardbeving in Groningen

Kinderen over zware aardbeving in Groningen: 'Alsof twee auto's hard botsten'

In Groningen, in de buurt van de plaats Garrelsweer is een aardbeving geweest. Het is een van de zwaarste aardbevingen ooit in Groningen. Meer dan twee jaar geleden was er voor het laatst zo'n heftige beving.

Het gebeurde midden in de nacht. Veel mensen in het gebied schrokken wakker. Ze voelden een soort harde klap en bij sommige mensen rammelden deuren en ramen.

Ook kinderen uit groep 8 van de Beatrixschool in Loppersum hebben de aardbeving gemerkt.

Ik werd wakker en toen dacht ik: wat gebeurt hier!
Tom

De meeste kinderen zijn wel gewend dat er af en toe aardbevingen zijn. Maar meestal zijn de bevingen niet zo heftig als nu.

Het was alsof twee auto's heel hard tegen elkaar botsten. Je hoorde hele harde knallen en toen begon alles te trillen en bewegen.
Isa

Door eerdere aardbevingen is hun vorige schoolgebouw zwaar beschadigd. Het was daar niet meer veilig. Sinds twee jaar zitten ze daarom in een nieuw gebouw. En ook andere huizen en gebouwen in het dorp moesten gesloopt worden.

Zware aardbeving in Groningen

Het is de bedoeling dat de gasboringen volgend jaar stoppen. Toch is het probleem dan niet gelijk opgelost. Deskundigen weten dat er ook de komende jaren nog aardbevingen zullen zijn.

Ik vind gewoon dat ze de gaskraan dicht moeten draaien en er direct mee moeten stoppen.
Annelinde