Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amalia vertelt in nieuw boek over haar leven als prinses

Hoe is het leven van prinses Amalia? Vandaag kunnen mensen daar meer over te weten komen. Er is een speciaal boek uitgekomen waarin de prinses vertelt over haar leven.

Prinses Amalia gaf eerder nooit interviews aan journalisten. Heel af en toe zei ze iets op Koningsdag. Het is dus best bijzonder dat ze nu wel een hoop over zichzelf vertelt.

Het is best spannend. Maar het hele boek schildert een mooi portret van wie ik ben.

prinses Amalia

In het boek vertelt ze bijvoorbeeld dat ze af en toe praat met een psycholoog, omdat ze het lastig heeft met school of haar vriendinnen. Ze vindt dat je daar best over kunt praten en dat het niets is om je voor te schamen.

Ook gaat het over haar hobby's. Zo is ze dol op paardrijden en kan ze goed zingen. Dat zul je waarschijnlijk niet snel horen. Amalia heeft besloten dat ze dat voor zichzelf wil houden en niet wil optreden.

Mojito

Het boek is geschreven door cabaretier Claudia de Breij. Zij is een paar keer bij de prinses op bezoek geweest en heeft lang met haar gepraat. Ook mocht ze mee naar de paardenstallen waar Amalia's paard Mojito staat.

Het is echt een koningin in de dop en anderzijds een heel gewoon meisje.

Claudia de Breij, de schrijfster van het boek