Oranje verslaat Noorwegen en mag naar WK voetbal

Oranje verslaat Noorwegen en mag naar WK voetbal

Oranje gaat naar het WK voetbal in Qatar. Na een 2-0 overwinning op Noorwegen is dat helemaal zeker. Pas in de laatste minuten haalde Oranje de overwinning binnen.

De mannen van het Nederlands elftal mochten niet verliezen van de Noren. Anders zou Oranje volgend jaar niet mee mogen doen aan het WK.

Berwijn en Memphis scoren

Spannend dus. En dat was ook op het veld te merken. Beide teams leken bang om te verliezen en speelden voorzichtig. Pas in de laatste minuten wist Oranje te scoren. Steven Bergwijn zorgde voor de 1-0 door de bal hard in het doel te schieten. Ook bij 2-0 was Bergwijn belangrijk. Hij gaf de bal aan Memphis Depay die vervolgens makkelijk kon scoren.

Bekijk de samenvatting van Nederland - Noorwegen

Na de wedstrijd waren de spelers van Oranje heel blij en opgelucht.

Het ging vandaag om het resultaat en dat we naar Qatar gaan. Dat is het allerbelangrijkste, dus ik ben erg trots op deze ploeg.
Virgil van Dijk, aanvoerder

Louis van Gaal bekeek de hele wedstrijd vanaf een plek hoog in het stadion. De bondscoach had zijn heup gebroken, waardoor hij niet op het veld kon staan, maar ergens anders in een rolstoel moest zitten. Ook hij was tevreden, vooral omdat Noorwegen nauwelijks kansen had gekregen.

We hadden het negentig minuten lang onder controle.
Louis van Gaal, bondscoach

Nederland mag nu dus meedoen aan het WK in Qatar. Dat toernooi wordt volgend jaar in de maanden november en december gespeeld. En dat terwijl grote voetbaltoernooien normaal in de zomer zijn. Waarom? Dat zie je in de video hieronder.

Waarom het WK voetbal in de winter van 2022 is