Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protest met fakkels in Groningen vanwege aardbevingen

Op meerdere plekken in de provincie Groningen is gedemonstreerd vanwege de vele aardbevingen. Bewoners gingen met kaarsen en fakkels de straat op. Ook luidden de kerken op hetzelfde moment hun klokken.

Dinsdag was er in de buurt van de plaats Garrelsweer één van de zwaarste aardbevingen in Groningen ooit.

Elke keer zeggen ze het wordt wel minder, het wordt wel minder, maar wat wij de afgelopen maar dagen beleefd hebben. Op den duur is het op.

bewoner

Door de aardbevingen zijn veel huizen en gebouwen in het gebied beschadigd. De organisatoren van het protest willen onder meer dat huizen sneller versterkt worden en dat iedereen sneller betaald wordt voor de schade.

In Groningen zijn vaker aardbevingen. Dat heeft te maken met het boren naar gas, dat daar in de grond zit. Dat werd bijvoorbeeld gebruikt om huizen in heel Nederland te verwarmen en om op te koken. Maar daardoor kunnen er dus ook aardbevingen ontstaan.

Het boren naar gas zou volgend jaar moeten stoppen. Toch is het probleem dat niet meteen opgelost. Deskundigen denken dat er nog jaren aardbevingen zullen zijn.

Bekijk ook