Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weer rellen op verschillende plaatsen in Nederland

Op meerdere plekken in Nederland gingen jongeren gisterenavond de straat op. Ze maakten dingen kapot, en gooiden zelfs vuurwerk naar de politie. Inmiddels zijn zeker 40 mensen opgepakt.

Den Haag

In Den Haag werden brandjes gesticht en met vuurwerk gegooid. Ook werd een steen door de ruit van een rijdende ambulance gegooid, waarmee een patiënt werd vervoerd. De politie zegt dat er ook kinderen mee doen aan de rellen.

Er doen zelfs kinderen van 13 en 14 jaar aan mee. Daar zijn we echt van geschrokken. Wij vragen ons ook af waarom hun ouders hen daar niet voor beschermen.

politie

Ook in Urk, Bunschoten en Roermond werd de politie bekogeld met vuurwerk. In Urk werden acht mensen opgepakt, in Roermond twaalf. In Stein zorgde een groep van zo'n zestig jongeren voor overlast. Er werd vuurwerk naar politieauto's gegooid. Een persoon werd opgepakt.

Rotterdam

Op andere plekken in het land was de politie aanwezig om rellen te voorkomen. Ook in Rotterdam, waar het vrijdag uit de hand liep. Gisteravond bleef het rustig in Rotterdam.

Bekijk ook