Nieuwswekker: Ed Sheeran in Pokémon Go + Prijs voor irritante reclames

Goedemorgen! Lekker geslapen? We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet en vertellen je wat er vandaag gaat gebeuren. We beginnen met het weer.

Het weer

Het wordt een stuk minder zonnig dan maandag. In het zuiden kan het vooral in de ochtend nog regenen. In de rest van Nederland kan er ook 's middags een bui vallen. Het wordt tussen de 7 en 11 graden.

Weer 23 november
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Ed Sheeran gaf een concert in Pokémon Go! Het concert begon om 20.00 uur en was te zien voor alle Pokémon Go-gebruikers. Tijdens het concert liepen extra veel Pokémon van het watertype rond. Als je geluk had, kon je een squirtle met zonnebril vangen. Die Pokémon is behoorlijk zeldzaam.

- In Nederland wonen steeds meer miljonairs. In 2020 waren er 24.000 meer miljonairs dan het jaar ervoor. In totaal zijn in Nederland meer dan 278.000 huishouden met meer dan een miljoen. De meeste miljonairs wonen in de provincie Noord-Holland. Bijvoorbeeld in chique plaatsen als Bloemendaal en Laren.

- De Loden Leeuw is uitgereikt. Dat is de prijs voor de irritantste reclame van Nederland. De prijs voor meest irritante reclame gaat dit jaar naar beveiligingsbedrijf Verisure. Hier zie je een filmpje van de uitreiking:

Uitreiking Loden Leeuw

Veel bedrijven doen hun best om een leuke reclame te verzinnen. Maar zijn reclames niet altijd vervelend? Reageer op onze stelling.

1233
Reclames zijn altijd irritant.
Eens74.8%
Oneens25.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Als er nieuwe corona-regels komen, moeten scholen openblijven. Dat zeggen leden van het OMT. Dat is een groep corona-deskundigen die advies geeft aan de regering. Wel moet er volgens hen goed in de gaten gehouden worden of kinderen niet te veel andere mensen, zoals ouderen, besmetten.

- Twee motorrijders moeten voor de rechter komen. Ze reden vorig jaar in elf minuten van Breda naar Rotterdam. Daarbij haalden ze snelheden tot 277 kilometer per uur! Iemand heeft dat gefilmd en dat filmpje heeft de politie ook gezien. Zo snel rijden is erg gevaarlijk en daarom moeten de mannen nu voor de rechter komen.

En dan nog even dit:

Misschien brengt jouw oudere broer of zus folders rond als bijbaan. Een vrouw uit Keldonk in Brabant doet dat ook. De folders zitten alleen niet in haar fietstassen, maar liggen op haar hoofd!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.