Corona-deskundigen: 'Scholen moeten echt open blijven'

Ook als er nieuwe corona-regels komen, moeten scholen open blijven. Dat zeggen leden van het OMT. Dat is een groep corona-deskundigen die advies geeft aan de regering.

Het gaat de laatste paar weken weer slechter met corona in Nederland. Er zijn veel besmettingen en er liggen veel mensen in het ziekenhuis. Daarom zou het kunnen dat er weer strengere maatregelen komen.

Maar scholen moeten dan openblijven zeggen deskundigen. Als scholen dicht zijn, kunnen kinderen minder goed leren.

Regels

De deskundigen zeggen verder dat mensen zich beter aan de regels moeten houden. Dat gaat nu vaak niet goed en daardoor raken meer mensen besmet.

Wat zijn de regels ook alweer?

- Volwassenen moeten zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden.

- Heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen. Kinderen mogen wel naar school met milde verkoudheidsklachten, zoals een loopneus.

- Zorg thuis of op school voor voldoende frisse lucht. Dus zet altijd een raampje open.

- Voor iedereen geldt: was vaak je handen, met zeep.

Premier Rutte zei gisteren dat de kans groot is dat er extra maatregelen komen als mensen zich niet aan de regels houden. Hou jij je eigenlijk nog aan regels, bijvoorbeeld over handen wassen:

573
Was jij nog extra vaak je handen?
Ja51.4%
Nee48.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Veel kinderen zijn de regels ook al beetje vergeten en sommigen weten juist nauwelijks meer hoe het leven voor corona was:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De volgende corona-persconferentie staat gepland voor 3 december. Als het nodig is, is de persconferentie een paar dagen eerder.