Opnieuw te druk in vluchtelingenopvang in Ter Apel

Het is opnieuw te druk in de opvangplek voor vluchtelingen in Ter Apel. Op die plek kunnen 2000 vluchtelingen terecht, maar vannacht sliepen er meer dan 2600 mensen. Dat schrijft de regionale omroep RTV Noord.

Vorige maand was het ook al te druk in Ter Apel en daardoor waren er grote problemen. Zo waren er niet genoeg bedden voor iedereen en moesten mensen op stoelen slapen. Ook hadden mensen weinig privacy en ontstond er soms ruzie.

Waarom is het daar zo druk?

Als vluchtelingen in Nederland aankomen, moeten ze eerst naar de aanmeldplek in Ter Apel, in Groningen. Daar kunnen ze bijkomen en moeten ze papieren invullen. Daarna kunnen ze naar een ander asielzoekerscentrum in Nederland.

Maar dat is nu een probleem: al die opvangplekken zitten vol. En dus moet iedereen veel langer dan normaal op de aanmeldplek wachten. Daarom is het daar inmiddels ook te druk.

De burgemeester van Ter Apel vindt dat er nu echt iets moet gebeuren. De opvangorganisatie is hard op zoek naar extra opvangplekken, maar dat is lastig.

In oktober spraken we met kinderen die tijdelijk in Ter Apel wonen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.