Nieuwswekker: Ajax wint + Lindsay van 16 naar Olympische Spelen

Goedemorgen! Tijd voor een verse nieuwswekker. Hier lees je wat er in de nacht is gebeurd en wat er vandaag nog gaat gebeuren. Natuurlijk eerst het weer.

Het weer

Het is rustig weer. 's Ochtends kan het regenen, maar 's middags is het op de meeste plekken droog en kan zelfs de zon af en toe schijnen. Het wordt 6 tot 9 graden.

Het weer van 25 november
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Ajax heeft gisteravond met 2-1 gewonnen van de Turkse club Besiktas. In de Champions League scoorde Sébastien Hallert twee keer. En dat is niet voor het eerst: hij maakte de afgelopen vijf wedstrijden negen goals. Hij zegt zelf dat dat komt door het hele team. "Dat ik zo veel scoor heeft veel te maken met hoe de ploeg speelt. We vullen onze rol allemaal goed in."

- Het is zeker: schaatsster Lindsay van Zundert mag meedoen aan de Olympische Spelen in Peking in februari 2022. Lindsay is 16 jaar en de eerste Nederlandse schaatsster die sowieso mee mag doen aan het toernooi. Het is lang geleden dat iemand dat lukte: de laatste keer dat een Nederlandse kunstschaatsster meedeed aan de Winterspelen was 45 jaar geleden.

In april ging verslaggever Tamara langs bij Lindsay:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- In Amerika vieren mensen Thanksgiving. Dat is een dag waar iedereen dankbaar is voor alle goede dingen in het leven. Deze dag wordt ook wel eens 'Kalkoendag' genoemd. Veel gezinnen eten namelijk kalkoen op Thanksgiving.

- Het WK schaken gaat beginnen. De sport is de laatste tijd een stuk populairder geworden en in Dubai nemen de beste schakers het tegen elkaar op.

- Als je een afspraak wil maken voor een coronatest, moet je vaak lang wachten. En soms is er ook helemaal geen plek vrij. De regering raadt daarom aan om een corona-zelf-test doen. Wij gaan er vandaag met kinderen over praten. Heb jij weleens een zelftest gedaan? Je kunt hieronder laten weten wat je daarvan vindt:

1318
Heb jij weleens een zelftest gedaan?
Favoriet maken

En dan nog even dit:

Over een paar maanden zijn de Olympische Winterspelen in China. De Chinezen hebben iets slims bedacht zodat slechthorende en dove mensen alles ook goed kunnen volgen: een gebarentolk in augmented reality. Dat ziet er zo uit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.