Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lindsay (16) mag naar Olympische Spelen

Het is zeker: de Nederlandse schaatsster Lindsay van Zundert mag meedoen aan de Olympische Winterspelen. Lindsay is 16 jaar en is de eerste Nederlandse schaatser die sowieso een plek heeft op het toernooi.

Het is lang geleden dat iemand dat lukte: de laatste keer dat een Nederlandse kunstschaatsster meedeed aan de Winterspelen was 45 jaar geleden.

De Olympische Spelen zijn van 4 tot en met 20 februari 2022 in Peking, in China. Het zijn de Winterspelen. Dat betekent dat je kunt kijken naar bijvoorbeeld snowboarden, ijshockey en freestyle-skiën.

Dat Lindsay mee mag doen, komt omdat ze het in maart goed heeft gedaan op het wereldkampioenschap. Ze haalde toen 174,50 punten. Maar dat het genoeg was, werd gisteravond pas bekend. Haar grote concurrent Niki Wories haalde minder punten.

Nederland hoort in het langebaanschaatsen en shorttrack aan de wereldtop. Hartstikke mooi dat we nu ook bij het kunstrijden terug zijn op het hoogste toneel: de Olympische Spelen.

Remy de Wit, directeur van de schaatsbond

Lindsay zegt dat ze heel veel zin in de Olympische Spelen heeft. Ze hoopt dat ze de vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie.

In april ging verslaggever Tamara langs bij Lindsay met jullie vragen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.