Nieuwswekker: Ali B overvallen + Weer persconferentie

Goedemorgen! Tijd voor een verse Nieuwswekker. Hier lees je wat er in de nacht is gebeurd en wat er vandaag nog gaat gebeuren. Natuurlijk eerst het weer.

Het weer

De dag begint op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een bui vallen. Vanmiddag en vanavond gaat het op meer plekken regenen, en daar kan ook wat natte sneeuw bij zitten.

Het weer van vrijdag 26 november
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Rapper Ali B is gisteravond overvallen. Het gebeurde vlakbij zijn huis in Almere. Volgens Omroep Flevoland is een Rolex-horloge meegenomen. Ali B wil daar vanwege het politieonderzoek nog niks over zeggen. In een video op Instagram zegt hij dat hij de overvallers heeft gegeven wat ze wilden hebben om er vanaf te zijn.

- PSV heeft met 2-0 gewonnen in de Europa League. Ze versloegen voetbalclub SK Sturm Graz uit Oostenrijk. PSV heeft nu nog 1 punt nodig om door te gaan in de Europa League. AZ speelde in die Conference League met 1-1 gelijk tegen JK Jablonec en is door naar de volgende ronde. Eerder op de avond plaatste Feyenoord zich ook door een gelijkspel tegen Slavia Praag. Vitesse is nog niet zeker van een plekje. Die club speelde gelijk met 3-3 tegen Rennes.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vanavond om 19:00 uur geven minister-president Mark Rutte en Hugo de Jonge weer een corona-persconferentie. Dan wordt bekend of er strengere maatregelen komen. Veel kinderen kregen afgelopen tijd een positieve corona-uitslag: de groep met de meeste besmettingen bestaat nu uit kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Sommige mensen willen daarom dat de scholen dicht gaan. Maar de coronadeskundigen die de regering adviseert, willen dat de scholen wél open blijven. Wat vind jij?

1527
Het is beter als de scholen sluiten.
Eens40.2%
Oneens59.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- De vrouwen van het Nederlands elftal nemen het vanavond op tegen Tsjechië in de kwalificatie voor het WK voetbal. De vorige keer tegen Tsjechië werd het 1-1, dus de Oranjevrouwen willen dit keer zeker winnen. Ze moeten het wel zonder Lieke Martens, Jackie Groenen, Aniek Nouwen en Sisca Folkertsma doen. Zij zijn geblesseerd.

- Vandaag is het Black Friday. Dat is de dag dat veel winkels extra korting geven op hun spullen. In de Verenigde Staten wordt soms zelfs letterlijk gevochten om koopjes. En ook in Nederland wordt drukte verwacht. Check hier hoe het eraan toe gaat:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit:

Kinderen in de Schilderswijk in Den Haag gingen met een cadeautje naar het politiebureau. Dat deden ze om agenten te bedanken voor hun werk tijdens de rellen van afgelopen weekend. Wij zochten groep 8 van basisschool Startpunt op.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.