Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koning wil blijven jagen (en krijgt minder geld voor zijn landgoed)

Koning Willem-Alexander hoeft geen extra geld voor zijn landgoed te krijgen. Dat heeft hij zelf besloten. Het gaat om ongeveer 100.000 euro per jaar. En door te zeggen dat hij dat bedrag niet hoeft te krijgen, mag het natuurgebied een paar maanden dichtblijven. Dan mogen er geen bezoekers komen.

Het gaat om Kroondomein Het Loo, een natuurgebied waar de koning weleens jaagt. Het natuurgebied is ieder jaar drie maanden dicht: van 15 september tot 25 december. Dan mag er niemand komen, behalve de koning en zijn familie.

Er is al jaren gedoe over geld voor dit natuurgebied. Mensen wilden dat het natuurgebied het hele jaar open zou zijn. Eerder werd bekend dat de koning geen geld meer zou krijgen als het landgoed in het najaar gesloten bleef. Nu heeft de koning dus besloten dat hij dat geld ook niet hoeft. Zo kan hij blijven jagen.

De koning blijft gemiddeld één dagdeel per jaar jagen onder toezicht. Ook krijgt hij begeleiding van professionele faunabeheerders vanwege hun kennis van de wildstand en het terrein.

Rijksvoorlichtingsdienst

Bekijk ook