TikTok-musical genomineerd voor belangrijke muziekprijs

In januari worden de Grammy Awards uitgereikt: de belangrijkste muziekprijzen van de wereld. Deze week werd bekend welke nummers kans maken op die prijzen. En in de categorie Best Musical Album is een opvallende kanshebber: The Unofficial Bridgerton Musical. Dat is een musical die zich helemaal afspeelt op TikTok.

Op TikTok staan veel verschillende video's over musicals. Daarin doen mensen alsof iets een musical is, en verzinnen daar muziek en scènes bij. Zo is er ook bijvoorbeeld een TikTok-musical over de kinderfilm Ratatouille.

De TikTok-musical die nu kans maakt op een prijs, gaat over de serie Bridgerton. TikTokkers Abigail Barlow en Emily Bear maakten er samen verschillende video's over. Hieronder kan je er een paar zien:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De musical-video's werden allemaal duizenden keren bekeken. De meest bekeken video kreeg zelfs meer dan 10 miljoen views. Na de TikTok-video's kregen de vrouwen de kans om een album te maken met alle nummers erop. En dat album is nu genomineerd voor een muziekprijs.

In deze video laten ze zien hoe ze reageerden toen ze hoorden dat ze kans maken op de prijs:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Grammy's worden op 31 januari uitgereikt, dan wordt bekend of de meiden de prijs gewonnen hebben.