Engelse wielrenner maakt kunstwerken tijdens het fietsen

Tekenen terwijl je aan het fietsen bent. Het klinkt onmogelijk, maar Anthony Hoyte uit Engeland kan het. Met de app Strava maakt hij kunstwerken tijdens het fietsen. Hij heeft er zelfs een wereldrecord mee gebroken!

Strava is een bekende sport-app. De app houdt bij hoe lang en hoe hard je fietst of hardloopt. Op de landkaart zie je met oranje lijnen de route. Sommige sporters maken van de routes figuren.

Om het wereldrecord te breken, moest hij in 12 uur zoveel mogelijk kilometers fietsen. Anthony fietste in totaal 107 kilometer. Toen had hij een afbeelding van een hoofd 'getekend'.

De route en tekening bedacht hij van te voren door op Google naar de verschillende wegen te kijken. Anthony vindt dat de tekening goed is gelukt en is blij met zijn wereldrecord.

Het is heel erg leuk dat ik het record gebroken heb. Ik kan niet wachten om het resultaat aan mijn dochter van 9 te laten zien!

Guinnes World Records

Het is niet de eerste keer dat Anthony een tekening maakte van zijn fietsroutes. Hij begon er in 2016 mee en heeft tot nu toe negentien figuren gemaakt. Naast gezichten, maakte Anthony ook een sneeuwpop, eendjes en deze kat.

Kat Yorkie die Anthony getekend heeft.
Anthony Hoyte