Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Elk jaar honderden verkeersongelukken met lachgas

De afgelopen jaren is er bij honderden verkeersongelukken lachgas gevonden. Bij die ongelukken zijn ook tientallen doden en gewonden gevallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de politie.

In totaal waren er afgelopen drie jaar 1800 ongelukken met lachgas. Dat zijn ongelukken met doden en gewonden, maar ook aanrijdingen waarbij alleen auto's beschadigd raakten.

Lastig te bewijzen

Bij deze ongelukken vond de politie lachgas in of rond de auto. Of het ongeluk ook door het lachgas komt, is lastig te bewijzen. Maar de politie denkt van wel.

Wat doet lachgas?

Lachgas is drugs die mensen inademen, vaak via een ballon. Door het gas worden ze korte tijd verdoofd. Als je lachgas inademt kan je erg misselijk en duizelig worden. Ook kan je hoofdpijn krijgen of flauwvallen. Dat kan dus erg gevaarlijk zijn tijdens het autorijden.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal verkeersongelukken met lachgas elk jaar toeneemt. Daarom is er inmiddels een campagne om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van de drugs. Ook wil de regering lachgas gaan verbieden.

Bekijk ook